An Essay About Tribal Wars #12

Alweer het twaalfde deel van de serie ‘An Essay About Tribal Wars’! Je troepen zijn opgebouwd en het aanvallen heb je al geoefend, maar niet alles is rozengeur en maneschijn, je zal ook dorpen gaan verliezen, maar als je goed kunt verdedigen, zullen deze verliezen minimaal zijn! 

Ik heb me niet voorbereid op een aanval. Wat moet ik doen?

Als je je niet voorbereid hebt op een aanval dan is dat ten eerst niet heel erg handig, leer van de les en doe dit in het vervolg wel!

Aan de hand van de grote van de aanval en hoe je front eruit kan zien moet je gaan beslissen of je je huidige front gaat verdedigen (wat waarschijnlijk erg moeilijk zal worden, en indien dit faalt, heb je een grote kans dat het met je afgelopen is (tenzij je stam kan ingrijpen)) of dat je een nieuwe front lijn gaat trekken (achter je huidige front) welke je wel gaat voorbereiden om zo de verliezen te minimaliseren.

Ik doe VV op een account, hoe pak ik dit aan?

De eerste en meest belangrijke stap is om gewend te raken aan het account. Waarom? Simpelweg omdat je zonder een goed overzicht van de situatie en het account per definitie al niet de beste beslissingen kan nemen. Het allereerste wat je dus gaat doen is kijken op de kaart hoe het account eruit ziet (kijk naar de hoeveelheid safe en de grootte van het front), hoe is het front ingedeeld (veel off oid), waar wordt er aangevallen en of er daar genoeg troepen zijn. Dit allemaal bekijken zal je misschien wat tijd kosten maar dit wordt later ruimschoots door je gewenning aan het account goed gemaakt.

Hierna ga je kijken of er ongetagde aanvallen zijn, zo ja tag deze dan. Kijk vervolgens of er incommings zijn die nog moeten worden afgewerkt (indien er incommings binnen 30 minuten zijn, werk deze dan als eerste af om jezelf wat tijd te geven) en let op voor edel(treinen)(s). Hierna kan je je gaan oriënteren op het account, hierbij moet je op een aantal dingen letten als: staat het front goed (en de frontkerken gestackt), moet ik uit voorzorg ergens edels in de maak zetten en hoe is de gesteldheid van het account. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kan je vervolgens voorbereidingen, die eerder in dit hoofdstuk zijn uitgelegd, gaan treffen.

Dan nog een aantal belangrijke punten:

1. Houd de fronttroepen mobiel! Vaak zie je dat dat niet gebeurd wat erin resulteerd dat het afwerken van de edels moeilijk zal gaan. Probeer dus ten alle tijden de fronttroepen zo veel mogelijk mobiel (of snel inzetbaar) te houden, anders is het account bij voorbaat (tenzij het uberstackt staat) al gedoemd.
2. Anticiperen op de situatie. Stuurt de vijand edelclears, gesplitte treinen of juist niet? Op al deze dingen moet je kunnen anticiperen om zo het beste uit een situatie te halen. Als de vijand edelclears stuurt dan probeer je voor te edelen (zodat zijn edelclears op zichzelf kapot gaan) en na te edelen. Stuurt hij gesplitte treinen dan kan je of het beste blokken of evenals voor/na edelen, stuurt hij normale treinen dan zal je het voordeligst kunnen deffen door te snipen. Ofcourse zal je door de beschikbare middelen niet altijd kunnen doen wat het voordeligst is maar je moet er in ieder geval voor zorgen dat je je realiseert wat de beste optie is. Zodra je je dat realiseert zal je namelijk altijd aan de hand van de middelen, de beste keuze kunnen maken.
3. Then last but not least. De gesteldheid van de dorpen. Wat velen vergeten en wat gewoon ongelofelijk zonde is, is om de gebouwenmanager en de troepenmanager aan te zetten.

 

Wat te doen als je klaar bent?/counteraanval

Nu komt één van de belangrijkste delen van de verdediging. Zoals ik eerder al heb uitgelegd is het doel van het ‘deffen’ het bereiken van een gelijke stand (geen dorpenverlies) waarna je over kan gaan tot de aanval. Aanvallen is de beste verdediging. Immers plaats je de aanvaller zo in jouw situatie, wat hem eventueel belet meer aanvallen te sturen, waardoor jij meer tijd hebt om zijn aanvallen goed af te laten lopen. Evenals dat je ervoor kan zorgen dat zijn aanval in dorp-troepenverlies van hem uitloopt, wat het moraal ernstig zal schaden. Als je dus tijd hebt moet je vooral aanvallen. Voor tips over hoe je dit het beste kan aanpakken, moet je naar de sectie ‘Aanvallen’ gaan.

Dan als laatste wil ik nog even vermelden dat je niet per se op deze manier hoeft te ‘deffen’. Ik heb enkel een goedwerkende en makkelijke manier omschreven, die door vele spelers wordt gebruikt.