Het leven van: De Ram

Een nieuwe eenheid deze keer, over de Ram.

De ram wordt voornamelijk gebruikt om zoals de naam al zegt, de muur om te rammen. Je kan hem ook gebruiken om te sturen als fake (neppe) aanvallen. Maar hoe ontstaat een ram nou precies.

Ergens in een groot en donker bos in Scandinavië zien we een klein zaadje liggen, het is een zaadje van een eikenboom. Voor het gemak noemen we hem maar even Ram. Ram kijkt op zich heen en ziet dat hij tussen allemaal bladeren, takken en andere zaadjes ligt. Hier kan hij natuurlijk niet goed groeien. Hij probeert zich opzij te rollen, wat maar met veel moeite lukt. Ineens is daar een harde windvlaag die hem honderden meters verderop op de grond laat belanden. Net aan de rand van een rivier. De perfecte plek om uit te groeien tot een gigantische woudreus.

Het is 3 jaar later. Ram is ondertussen al een flink stuk gegroeid. Hij is ondertussen al een flinke boom met een lengte van meer dan 4 meter. Alleen is zijn stam nog erg dun. En dat krijgt hij elke dag meer dan genoeg te horen van twee bomen die naast hem staan. Maar daar probeert hij zich niks van aan te trekken.

Ondertussen is in het dal onderaan de heuvel een klein dorpje gesticht. Als Ram zo naar het dorpje keek zag hij het elke week steeds groter worden. En eens in de zoveel tijd kwamen er een paar mensen naar boven die wat bomen kapten en naar beneden namen. En soms als er feest was, werden er nog meer bomen gekapt en gooiden ze die op een grote hoop die ze in de fik staken.

Als het winter werd en het ging sneeuwen namen ze zelfs een boom mee waar ze allemaal rare dingen in hingen en onder de boom legden ze weer allemaal felgekleurde dozen neer.

We spoelen weer even 5 jaar vooruit. Ram is nu een nog veel grotere boom geworden met een schitterende lengte van 8 meter. Zijn stam was eindelijk ook een stuk dikker geworden. Maar nog steeds niet zo dik als de bomen om hem heen. Het dorp in het dal was flink gegroeid, de muren waren zelfs van steen geworden. Ram voelde het aan z’n water dat er binnenkort iets bijzonders ging gebeuren.

En inderdaad nog geen 6 dagen later kwam er een grote groep mannen het bos inlopen op zoek naar een aantal goede sterke bomen. Ze stopte bij de boom naast Ram, ze bekeken en meten de dikte van de boom op. Haal dit groepje maar op hoorde Ram de grootste en breedste van de groep zeggen. Ram voelde de gigantische bijlen in de schors en later ook in het hout van de boom neerkomen. Toen hij omgevallen was werd hij ruw en hardhandig naar beneden gesleept.

In het dorp aangekomen werden ze eerst op een grote stapel gesleept. Waarna ze werden gesorteerd op grote. De volgende dag werden ze op het plein gesleept en begonnen de dorpsbewoners met het bewerken van de stammen.

Ram zag dat bij de stammen om hem heen het schors van hun stam werd geslagen, maar bij hem werden alleen alle takken weggeslagen. En waar de wortels gezeten hadden werd de stam  in een punt gehakt.

Vervolgens werden er metalen pinnen in zijn stam geslagen die aan kettingen werden vastgemaakt. Daarmee werd hij aan een soort van schuurtje op wielen gehesen. Boven hem was er een dak gemaakt van houten planken, als hij goed keek zag hij dat het van de bomen waren die hem elke dag keer op keer hadden gepest.

 

De volgende ochtend zag hij dat er nog tientallen van dat soort voertuigen net als hem waren gemaakt. Hij verstond de mensen niet maar uit hoe ze deden begreep hij dat er iets bijzonders stond te gebeuren. En wat hij dacht bleek ook te kloppen, nog geen uur daarna reden ze allemaal het dorp uit. Na een paar uur zag hij in de verte een ander dorp naderen. Toen ze daar vlakbij waren gingen ze ineens veel sneller rijden recht op de muur af. Daar stonden al boogschutters klaar om hun en de mensen te beschieten. Ram ging sneller en sneller en uiteindelijk knalde hij met een hoge snelheid tegen de muur op. Hij zag boven zich allemaal pijlen naar beneden komen en hij hoorde ze om hem heen suizen. Maar hij bleef onbeschadigd en voelde geen enkele pijl op zich komen. Boven zich hoorde hij de andere bomen kermen van de pijn van de pijlen die diep in het hout boorde.

Ze reden een stukje naar achteren en weer met hoge snelheid naar voren tegen de muur aan. Zo ging dat een tijdje door, totdat de muur eindelijk op was. Vervolgens zag hij alle mensen achter elkaar door het gat in de muur rennen wat hij had gemaakt.

Toen dat achter de rug was reden ze weer terug naar het dorp waar ze vandaan kwamen. In het dorp aangekomen werden de beschadigde planken die boven Ram zaten weggehaald en op het vreugdevuur gegooid.

Ram werd in de jaren die volgde nog vaak voor grote belangrijke aanvallen gebruikt.


Hopelijk hebben jullie genoten van deze blog over de ram. Misschien is het je opgevallen dat ram eerst werd lastig gevallen en werd uitgedaagd, maar dat hij uiteindelijk als laatste overbleef. Zo is het in het spel ook, je hoeft niet perse de grootste en de allersterkste te zijn om te winnen. Het gaat ook om tactiek en kennis.

 

Bloedvechter