Live edelkaart

Hallo,

Ik ga in dit stukje text een uitleg geven over wat een live edelkaart is en hoe je een live edelkaart makkelijk zelf maakt.

Wat is een live edelkaart?

Een live edelkaart is een kaartje van de wereld waarin de edellijnen voor jou stam staan opgesteld. Iedereen met wie jij de kaart deelt kan hem zien. Ook kunnen mensen deze kaart aanpassen en daarna weer delen. Ik vind dat een live edelkaart duidelijker is dan een gewone edelkaart. want je kan inzoemen op deze kaart, je kan elk dorp appart markeren als je dit zou willen. Ook is een live edelkaart makkelijker te bewerken en te onderhouden dan een gewone kaart, een gewone kaart moet je elke keer opnieuw maken.

 

Hoe maak je een live edelkaart?

Een live edelkaart maken is niet moeilijk. Op http://www.tribalwarsmap.com/nl/ kies je ‘Nederland’ dan de wereld waar je in speelt, en dan krijg je de kaart van jou wereld te zien. Hierin kan je lijnen uitzetten, spelers, dorpen en stammen markeren. Dus als je een edellijn wilt toevoegen druk je boven in het menubalk ‘lijnen’ je vult de coördinaten in van het dorp waar de lijn moet beginnen en de coördinaten waar de lijn moet eindigen je geeft hem een kleur en drukt op 3px solid voor een dikkere lijn hierna druk je op ‘bewaar’ en je lijn staat op de kaart. Zo ga je door totdat jij jou kaart af hebt. Als je kaart af is kan je deze delen met jou stam of wie dan ook door te drukken op ‘meer’ en dan druk je op ‘link naar configuratie’. Deze link plaats je op het forum en iedereen kan dat op jou map kijken en dingen aanpassen. Echter als iemand anders of jij zelf iets veranderd op de kaart word dit niet meteen veranderd. Je zult opnieuw op ‘link naar configuratie’ moeten drukken en hem opnieuw delen.

tot slot.

Als er iets niet duidelijk is laat dit dan even weten ik help je graag. Dit was mijn eerste post op de blogs, ik hoop dat jullie dit een nuttige tip vinden. Ikzelf gebruik dit al een tijdje en ik ben er heel tevreden mee met hoe het werkt. de stammen waar ik in zit vinden het ook altijd fijn en makkelijk werken.

 

Met vriendelijke groeten,

Indecisive Maniac